Ayat-Ayat Ruqyah Mp3

Saturday, April 10, 2010

foto Ayat-Ayat Ruqyah


Sebelum kita memperdengarkan ruqyah ini, eloklah kita ketahui serba sedikit apakah itu ruqyah.

Definisi Ruqyah

Makna ruqyah secara terminologi adalah al-‘udzah (sebuah perlindungan) yang digunakan untuk melindungi orang yang terkena penyakit, seperti panas karena disengat binatang, kesurupan, dan yang lainnya. (Lihat An-Nihayah fi Gharibil Hadits karya Ibnul Atsir rahimahullahu 3/254)

Secara terminologi, ruqyah terkadang disebut pula dengan ‘azimah. Al-Fairuz Abadi berkata: “Yang dimaksud ‘azimah-‘azimah adalah ruqyah-ruqyah. Sedangkan ruqyah yaitu ayat-ayat Al-Qur`an yang dibacakan terhadap orang-orang yang terkena berbagai penyakit dengan mengharap kesembuhan.” (Lihat Al-Qamus Al-Muhith pada materi)

Adapun makna ruqyah secara etimologi syariat adalah doa dan bacaan-bacaan yang mengandung permintaan tolong dan perlindungan kepada Allah Subhanahu wa Ta’ala untuk mencegah atau mengangkat bala/penyakit. Terkadang doa atau bacaan itu disertai dengan sebuah tiupan dari mulut ke kedua telapak tangan atau anggota tubuh orang yang meruqyah atau yang diruqyah. (Lihat transkrip ceramah Asy-Syaikh Shalih bin ‘Abdul ‘Aziz Alus-Syaikh yang berjudul Ar-Ruqa wa Ahkamuha oleh Salim Al-Jaza`iri, hal. 4)
Tentunya ruqyah yang paling utama adalah doa dan bacaan yang bersumber dari Al-Qur`an dan As-Sunnah. (Ibid, hal. 5)

Sumber asysyariah

Perdengarkan rukyah ini.

Dengar MP3 RUQYAH SYARIAH sehingga tamat menggunakan HEADPHONE dengan volume yang kuat.
Pejamkan mata dan jangan ikut bacaan ayat-ayat ini baik dimulut atau dihati.

Perhatikan setelah selesai :

denyutan jantung makin kencang
badan begegar
ada benda bergerak-gerak bawah kulit
mengantuk/menguap
batuk
gelisah
panas di tengkuk

Jika ada mengalami sebahagian simptom-simptom di atas, kemungkinan besar ada jin yg menghuni tubuh anda. RUQYAH MP3 amat bagus diperdengarkan 3 kali sehari bagi mereka yg mengalami gangguan jin,kerana fadhilat ayat-ayat tersebut amat mustajab bagi mengusir jin-jin jahat/sihir serta memagar diri kita.

Selain itu pesakit kena juga baca banyak-banyak baca dalam hati tak kira masa dan tempat zikir ‘THO HA’ (Surah Taha, ayat 1)

Kesannya selepas baca zikir itu adalah kita akan sendawa… Kira jin-jin dalam badan tu sakit dan kepanasan..Dengan mendengar MP3 ruqyah ini, insyaAllah mampu menyembuh segala penyakit misteri antaranya:-

Fikiran runsing/jiwa gelisah/khayalan
Pembatal Sihir (Saka/Santau)
Pagar Rumah (Pengusir Jin & Syaitan)
Ketenangan Rumah tangga
Anak-anak meragam/menagis tengah malam
Penambat kasih sayang antara anak/ibubapa
Pendarahan berpanjangan bagi wanita (istihadah)
Menguatkan ingatan dan hafalan dalam pembelajaran
MP3 Ruqyah

Cara Menggunakan MP3 Ruqyah

Bagi kesihatan diri dan keluarga,pasangkan mp3 ini didalam rumah/premis perniagaan 3 kali sehari atau pasangkan dari malam sampai pagi (auto repeat).
Bagi pesakit gangguan jin,dilarang memasangnya di dalam kereta, kesannya akan mengakibatkan kita mengantuk dan mengganggu pemanduan.
Bagi anak-anak yang menangis diwaktu malam,anda perlu pasangkan dengan kuat,insyaAllah jin/syaitan akan lari dari mengganggu anak-anak anda.
Untuk merawat histeria, sihir, saka dan lambat jodoh, sediakan 3 botol besar air mineral,buka penutupnya dan pasangkan mp3 ruqyah ini 3 round sebelah air tadi (kira-kira 1jam 20minit).Air tadi dibuat minum seteguk untuk 3x sehari dan lakukan hari berikutnya sehingga air tadi habis.Tiap-tiap lepas solat perlu baca qursy 3 kali dan al insyirah 3 kali secara istiqomah. Kemudian sebelah malamnya pula, mp3 ruqyah ini hendaklah dipasang dari malam sampai pagi selama sebulan.
Bagi memulihkan rumah/premis perniagaan yang bermasalah,cuma pasangkan 3 kali sehari untuk 3 hari berturut-turut.
Jika kita sering mengalami masalah malas dan badan terasa berat,perdengarkan mp3 ruqyah ini 3 kali sehari,insyaAllah kita akan cergas dan kembali bersemangat.

*BAGI UNTUK MENDAPATKAN KESEMBUHAN YANG MAKSIMUM BILA MENDENGAR MP3 RUQYAH INI,SILA PEJAMKAN MATA DAN DENGAR SEHINGGA TAMAT TANPA MENGIKUT BACAANNYA DIMULUT ATAUPUN DIHATI*

No Nama Surah Juzuk Ayat
1 Al-Fatihah 1 Seluruhnya
2 Al-Baqarah 1 1-5
3 Al-Baqarah 1 102
4 Al-Baqarah 2 163-164
5 Al-Baqarah (Ayatul Kursi) 3 255
6 Al-Baqarah 3 285-286
7 Ali-Imran 3 18-19
8 Al-'Araf 8 54-56
9 Al-'Araf 9 117-122
10 Yunus 11 81-82
11 Toha 16 69
12 Al-Mukminun 18 115-118
13 As-Soffaat 23 1-10
14 Al-Ahqaaf 26 29-32
15 Ar-Rahman 27 33-36
16 Al-Hasyr 28 21-24
17 Al-Jin 29 1-9
18 Al-Ikhlas 30 Seluruhnya
19 Al-Falaq 30 Seluruhnya
20 An-Naas 30 Seluruhnya

DOWNLOAD MP3 VIA MEDIAFIRE <<-- Ustaz Fadlan Abu Yasir

DOWNLOAD MP3 VIA MEDIAFIRE <<-- Syeikh Sa'id Al-Ghamidi



Ayat-Ayat Ruqyah - tamanlagu.blogspot.com


104 comments:

Anonymous,  May 18, 2010 at 10:08 AM  

assalamualaikum...
semoga blog ini menjadi sangat bermanfaat bagi semua..

thanks

reza August 10, 2010 at 5:09 PM  

terima kasih untuk sharing mp3 ruqyahnya.....sangat berguna sekali unutk mengobati berbagai macam penyakit

Anonymous,  November 7, 2010 at 10:34 PM  

tima kasih kerana share ayat2 ruqyah,saya minta izin download untuk manfaat saya sekeluarga.

Anonymous,  November 27, 2010 at 6:06 PM  

minta ijin sedot yah... dari akbar

legend47 December 9, 2010 at 6:22 PM  

askum... terima kasih kerana share ayat2 ruqyah, .. nak tanya.. audio ni dalam kira2 ijam 53minit 80 saat? ke kira2 1jam 20 minit?.. (nak pastikan betul ke tak saya download) ok tq..

koemaydesign,  December 12, 2010 at 11:57 PM  

jazakallohu khoiron katsiiroo....
wallohu yudlooifuhul jazaa lka insyaa Alloh....

Anonymous,  December 14, 2010 at 8:34 AM  

jzklh utk mp3nya
percantik donk tampilannya biar lebih menarik

Anonymous,  December 18, 2010 at 2:16 AM  

SYUKUR KE HADRAT ALLAH,SEMOGA SAUDARA DAN KITA SEMUA SENTIASA DI RAHMATI DAN DIBERKATI ALLAH SETIAP MASA.AMIN

Anonymous,  January 1, 2011 at 3:15 PM  

Jazakumullahu khairan jaza....

Anonymous,  January 8, 2011 at 8:27 PM  

minta halal sata pun download juga shukran jazilan

Anonymous,  January 23, 2011 at 1:46 PM  

saya sentiasa pasang mp3 yg sangat berguna untuk semua ini . terima kasih ;) moga anda mendapat syafaat daripda Allah SWT

Zain February 2, 2011 at 1:34 AM  

Terima Kasih byk2... sudah lama saya mencari ayat2 ruqyah ini... moga usaha murni ini diberkati oleh Allah.

Anonymous,  February 3, 2011 at 7:09 PM  

sangat berguna... jika rasa dan keluarga bagaikan tak tenteram je.. saya pasang mp3 ni sepanjang malam.. terima kasih semoga Allah membalas sebaik2 balasan kepada semua pihak yang mengusahakannya...

Anonymous,  February 28, 2011 at 5:39 PM  

Assalamualaikum...
Saya minta izin download ...
terima kasih...

Eyiezinc March 10, 2011 at 3:54 AM  

Assalamualaikum...
Saya minta izin download ...
terima kasih...

ayieismail,  March 14, 2011 at 12:31 AM  

maaf ya saya download ayat ruqyah ini

terima kasihya

fleursfara,  March 15, 2011 at 12:34 AM  

assalamualaikum,terima kasih atas usaha berkongsi ayat ruqyah ini,semoga hidup kita sentiasa diberkati dan dilindungiNya.amin.

Anonymous,  March 20, 2011 at 6:21 AM  

terimakasih download gratisnya.

Anonymous,  March 23, 2011 at 10:22 AM  

terimakasih banyak2...saya minta izin nak download....semoga Allah membalas nya...

Anonymous,  March 26, 2011 at 8:54 PM  

salam...mohon izin utk download..terima kasih atas usaha yang murni ini.

Muhammad,  March 27, 2011 at 11:22 AM  

terimakasih atas perkongsian mp3 ayat2 ruqyah ini, moga dirimu bertambah rahmat dan diberkati Allah.amin

Anonymous,  April 3, 2011 at 9:28 PM  

Salam, izinkan sy dl ayat2 ruqyah ni, t.kasih

adji April 4, 2011 at 12:44 AM  

Assalamualaikum
maaf malam ini saya ijin bt download..selama ini badan terasa berat sekali buat ibadah ...moga ada manfaat...terima kasih
wassalam

az_sweet78 April 12, 2011 at 8:32 PM  

Assalam...izinkan sy download ayat2 ruqyah ini...T.Kasih.

Anonymous,  April 18, 2011 at 3:42 AM  

terima kasih....
semoga Allah SWT membalas kebaikan anda...

agent topup April 22, 2011 at 10:06 PM  

terima kasih atas bantuan kamu..dan pemberian mp3 yang percuma...semoga tuhan memberkati kamu...sekecil2 perkara mungkin pahalanya sebesar pahala.amin

Anonymous,  May 14, 2011 at 2:41 AM  

Salam...minta izin dload....terima kasih

Anonymous,  May 16, 2011 at 8:36 PM  

Terima kasih Ustadz

Anonymous,  May 16, 2011 at 8:36 PM  

Terima kasih Ustadz

Anonymous,  May 16, 2011 at 8:36 PM  

Terima kasih Ustadz

Anonymous,  May 18, 2011 at 12:27 AM  

Assalamualaikum Ustaz..

Saya juga minta izin untuk download.. sangat bermanfaat. semoga usaha dan amal ustaz diberkati oleh Allah.

Pengiran Hijau,  June 10, 2011 at 12:38 AM  

Salam.

Terima kasih yang tidak terhingga.
Moga Allah membalas jasa baik saudara.

Anonymous,  June 13, 2011 at 10:03 PM  

assalamualaikum...
thanks a lot...sgt2 membantu saya...
minta izin download...
terima kasih sgt2...

Anonymous,  June 15, 2011 at 10:04 PM  

minta izin nk download....timekasih yea...hargai sgt2..

Anonymous,  June 22, 2011 at 11:01 AM  

assalamualaikum...
minta izin download...
terima kasih sgt2...banyak membantu saya ... Alhamdullillah!

Anonymous,  June 24, 2011 at 11:57 AM  

Salam..minta izin download dan share d blog..tq

Anonymous,  June 30, 2011 at 9:02 AM  

Syukron Ustaz,dengan izin Allah SWT, dengan mendengar ayat-ayat ini insyaAllah saya bisa melawan Syaitan dan Jin yang sangat dikutuk
Allah SWT. minta izin download..

tono July 2, 2011 at 5:36 PM  

assalamu'alakum wr wb mohon ijin untuk download karna saya merasa ada jin jahat yg ada dalam tubuhku dan bisa keluar

Anonymous,  July 6, 2011 at 2:15 PM  

Salam ..ana minta izin mendownload ayat2 ruqyah drpd link mp3 yg ader dlm blog tuan ust...

hamba allah July 7, 2011 at 6:47 PM  

saya mohon izin download

Anonymous,  July 8, 2011 at 11:52 AM  

Assalamualaikum
Mohon izin untuk diunduh. Insya Allah bermanfaat.

Anonymous,  July 21, 2011 at 12:40 AM  

Assalamulaikum
P Ustad mohon ijin untuk mengunduh

Anonymous,  July 26, 2011 at 12:45 PM  

Assalamualaikum. Terima kasih atas perkongsian yang sangat berguna.

Noor,  August 4, 2011 at 5:53 AM  

Bersyukur kerana bertemu dengan blog saudara...saya minta izin untuk download ayat ruqyah ini

Anonymous,  August 25, 2011 at 3:05 AM  

Ass.
ijin download ya mas/mbak. thanks sudah memberikan manfaat kepada kami semua. Wass

Didi August 26, 2011 at 12:13 PM  

terima kasih sebab share..minta izin untuk download ye..

Anonymous,  September 13, 2011 at 10:42 AM  

assalamu'alaikum wr.wb.
mohon izin download ya.. moga bermanfaat... terima kasih

Anonymous,  September 26, 2011 at 8:01 PM  

Assalamualaikum...

Syukran atas usaha baik yang dilakukan .Mohon izin untuk download ...

Imran,  September 26, 2011 at 11:24 PM  

Assalamualaikum wbh

Syukur Alhamdulillah bertemu dgn blok saudara. Mohon izin utk download ya. Semoga Allah S.W.T memberkati segala usaha saudara.

Cerita Cory September 27, 2011 at 6:34 PM  

Subhanallah... artikel ini sangat bermanfaat. Terimakasih banyak :)
Semoga Allah SWT melindungi kita semua. amin..

Anonymous,  September 28, 2011 at 2:58 PM  

assalamualaikum.. saya mohon untuk izin download ye..

Anonymous,  September 29, 2011 at 8:51 PM  

assalamualaikum .. minta izin download

Anonymous,  October 7, 2011 at 9:36 AM  

Saya minta izin mendownload,
Terima kasih, semoga Allah membalas dengan kebaikan yang banyak kepada pemilik website ini dan kepada kedua Ustadz.

Anonymous,  October 7, 2011 at 9:50 PM  

Assalamualaikum... sngat bermanfaat... sy meminta izin download... mksh sblummnya

Anonymous,  October 9, 2011 at 2:46 AM  

Bismillah...

Mhn download dgn izin tuan.. Halal.. Mg ALLAH memberkati tuan.. Tk

Boejel.. October 13, 2011 at 5:35 PM  

mohon izin mau download..tx

Anonymous,  October 17, 2011 at 12:08 AM  

asmikom...mintak izin untuk download semoga allah memberkati usaha tuan dan apa yang diberikan ini dapat dimanfaatkan sebaik-baiknya. amin

Zura - STOKIS SELANGOR October 18, 2011 at 4:07 PM  

Assalam..sy dah download..mintak halal ye wak.. :)

Anonymous,  October 21, 2011 at 10:04 PM  

minta izin dan halal utk sy download
tq

-n-

irfan October 25, 2011 at 9:32 AM  

terima kasih banyak-banyak untuk mp3 dll.
alias

edy,  October 27, 2011 at 9:38 AM  

mohon izin dunlud semoga Allah Balas segala kebaikan sdr, amin

Anonymous,  October 30, 2011 at 12:20 AM  

minx izin utk download

ima,  October 30, 2011 at 11:05 AM  

minta izin download.. terima kasih.

Anonymous,  November 10, 2011 at 4:44 PM  

assalaualaikum, minta izin untuk download ya, terima kasih.

Anonymous,  November 14, 2011 at 8:59 PM  

ijin download...

Anonymous,  November 23, 2011 at 11:28 PM  

Salam ustaz...terima kasih bebyk atas perkongsian ustaz...minta izin download ye

Anonymous,  November 25, 2011 at 3:11 PM  

salam...minta izin dload juga

mohdzulhilmibinberahim December 9, 2011 at 3:38 PM  

terima kasih ustaz.minta izin nk download

Anonymous,  December 15, 2011 at 1:27 AM  

izin download dan menggunakan, Semoga Allah membalas kebaikan anda, Amin.

Anonymous,  December 26, 2011 at 12:41 AM  

assalamualaikum...minta izin untuk saya download mp3 ayat ini.lama sudah saya cari.al-fatihah saya sedekahkan.
amin..

ANAK JAWA December 26, 2011 at 7:51 AM  

assalamualaikum...mintk izin copy n download...terima kasih...

jeff iman,  December 27, 2011 at 12:07 PM  

Salam..Minta Izin download ayat mp3 ini bagi manfaat saya sekeluarga.. Semoga Allah berkati usaha saudara/saudari.. Insyaallah dan terima kasih.. jazakallah..

Anonymous,  January 11, 2012 at 9:14 AM  

salam ustadz, perkenankan saya download dalam usaha untuk menyembuhkan istri saya. semoga istri saya sembuh dan smga Allah memberikan limpahan pahala buat ustadz dan keluarga.. amin..

Wahidah January 11, 2012 at 6:18 PM  

salam minta izin download..terima kasih kerana berkongsi..entry yg insyaAllah memberi manfaat pd kita..jazakallah..

Anja,  February 2, 2012 at 8:20 PM  

assalamu `alaikum

syukron sob...

Anonymous,  February 5, 2012 at 4:01 PM  

Salam ..ana minta izin mendownload ayat2 ruqyah drpd link mp3 yg ada dlm blog tuan ust...

Anonymous,  February 9, 2012 at 4:47 PM  

assalamualaikum...
saya memohon izin untuk download ayat2 ruqyah daripada link mp3 yang ada di dalam bolg tuan.

terima kasih

Anonymous,  February 13, 2012 at 9:50 PM  

Salam. Halalkan download saya. Hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya. Terima kasih..

Anonymous,  February 20, 2012 at 2:39 AM  

suwun, kang,, ane minta ijin download..

sharly,  February 20, 2012 at 10:37 AM  

Assalmualaikum,

Alhamdulillah akhirya dapat juga Ayat2 untuk ruqyahnya , saya izin download ya ... Barakallah ...

terimakasih ...

Anonymous,  February 23, 2012 at 1:59 AM  

salam,minta izin download ayat suci Allah ni ye?smga anda diberkati Allah..

nadzarudin.soft February 23, 2012 at 3:14 PM  

assalamualaikum


akhi syukron yah ana terimakasih banyak atas share mp3 ruqiyah

Anonymous,  February 28, 2012 at 5:43 PM  

ijin Unduh,
smoga bermanfaat untuk keluarga sy,
trims

faris,  March 31, 2012 at 6:24 PM  

Boleh bertanya.. kenapa surah2 yang dibaca oleh ustaz fadzlan & Syeikh sa'id sedikit berbeza.. ada surah yg tidak dibaca seperti turutan yang diberi..

Anonymous,  April 3, 2012 at 11:56 PM  

minta ijin download ya

zailamohamad April 6, 2012 at 12:13 PM  

minta izin download & saya letak di blog saya ya

zaila

Harri,  April 6, 2012 at 2:14 PM  

salam,minta izin download ayat suci Allah ni ye?smga anda diberkati Allah..

Tarmizi April 13, 2012 at 5:52 PM  

Web ni berkesan sangat. MInta ijin download ya

rojieshanana May 5, 2012 at 6:43 AM  

Salam..minta izin utk download ya

rojieshanana May 5, 2012 at 6:44 AM  

Salam..minta izin utk download ya

apsheny46 May 21, 2012 at 3:30 PM  

Assalamualaikum. Izin untuk download kirim via email. Semoga anda mendapatkan pahala dan kebaikan dari allah swt. Amin.. Terimakasih.

Anonymous,  June 19, 2012 at 5:07 PM  

salam..kenapa sy x boleh download..
link tu pergi ke mediafire pulak..

Parilah,  June 20, 2012 at 10:18 PM  

Salam ustaz..minta izin download n buat amalan t.kasih..

ery July 5, 2012 at 10:27 AM  

assalamualikum
izin dan minta halal ya untuk download

Anonymous,  August 8, 2012 at 12:05 AM  

assalamualaikum pa ustadz.. minta ijin download untuk anak sy yg sekarang sedang sakit.. mohon doanya juga ya pa ustadz.. terimakasih...

azwan anuar September 11, 2012 at 9:03 PM  

Assalammualaikum...

Mohon kebenaran utk download..

Tp file tidak dpt download..mungkin ada yg kurang..harap dapat di bantu..

azwan anuar September 11, 2012 at 9:04 PM  

Assalammualaikum...

Mohon kebenaran utk download..

Tp file tidak dpt download..mungkin ada yg kurang..harap dapat di bantu..

lapaceh September 13, 2012 at 9:51 PM  

af1 akhi...
sepertinya link buat download udah gak berlaku lagi tu...
mohon di update lagi...
syukron

Anonymous,  January 11, 2013 at 3:30 AM  

Assalamualaikum ijin download dan menggunakanxa

Anonymous,  February 24, 2013 at 1:19 PM  

Minta izin share untuk download mp3 ruqyahny.

Post a Comment

Online Users

Followers

  © Blogger template TAMAN LAGU by ASRAL ENTERPRISE 2010

Back to TOP